Cinema en hedendaagse kunst op Rencontres Internationales 2008 in Parijs

 

 

 

 

 Manon de Boer: Sylvia Kristel – Paris, 2003, (video-still), Super-8  op video. (foto galerie Jan Mot, Brussel)

In Parijs vindt van 28 november tot en met 7 december de Rencontres Internationales 2008 plaats, de zeventiende aflevering van een festival gewijd aan cinema en hedendaagse kunst. Op verschillende locaties in de stad, zoals het Jeu de Paume, Centre Pompidou, Maison Européenne de la Photographie, Beaux-Arts de Paris en L'Entrepôt worden tentoonstellingen, forums, multi-media concerten en filmvoorstellingen georganiseerd. Daarbij komen aan bod de nieuwste internationale ontwikkelingen op het gebied van new cinema en beeldende kunst, waarbij er sprake is van een cross-over tussen de twee disciplines. Verschillende buitenlandse culturele instituten participeren in het 10-daagse evenement met eigen programma's, zoals het Goethe Instituut, het Instituto Cervantes, Canadian Cultural Centre, Zweeds Cultureel Centrum en het Finse Instituut. Het complete tentoonstellingsprogramma is on-line te bekijken in een video library.

Deelnemende kunstenaars en filmmakers zijn onder (veel) meer Chantal Akerman, Manon de Boer, Emanuelle Antille, Ken Jacobs,  William Wegman, Lawrence Weiner, JoDi en Christophe Bruno. Voor een compleet overzicht van de deelnemende kunstenaars klik op http://www.art-action.org/en_info.htm 

Aanmelden als pers kan via http://www.art-action.org/en_prog.htm (deadline 25 november). Het complete programma is 23 november beschikbaar.

Geef een reactie