Uitreiking AICA Oorkonde 2008 aan samensteller Warhol tentoonstelling

 

 

 

 

 Andy Warhol: Mario Banana No.1 (1964), film-still, © 2007  Collectie/collection The Andy Warhol Museum, Pittsburgh.  All rights reserved

De AICA Oorkonde 2008 wordt vrijdag 19 december uitgereikt aan dr. Eva Meyer-Hermann, samensteller van de tentoonstelling Andy Warhol. Other Voices, Other Rooms. Deze uitgebreide Warhol tentoonstelling was in 2007-2008 te zien in het Stedelijk Museum CS en werd door de AICA leden in ruime meerderheid de jaarlijkse AICA Oorkonde toegekend. (Over het jury rapport van het AICA bestuur lees het bericht op deze site van 10 augustus jl.)

Voorafgaand aan de uitreiking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam spreken AICA voorzitter Janneke Wesseling, Stedelijk Museum directeur Gijs van Tuyl, Jan Debbaut, voormalig directeur Van Abbemuseum en Lily van Ginneken, lid van AICA Nederland. Na de aansluitende uitreiking spreekt Eva Meyer-Hermann. Voor het officiële programma kunnen de genodigden (die inmiddels hun uitnodiging hebben ontvangen) de tentoonstelling Heilig Vuur. Religie en spiritualiteit in de moderne kunst bezoeken, waarin een deel van de Stedelijk Museum collectie wordt getoond. (Meer over deze tentoonstelling in het bericht van 7 november op deze site.)

Een impressie van de tentoonstelling (wmv-format) kunt u zien door te klikken op http:/www.stedelijk.nl/content/other%20voices%20other%20rooms.wmv 

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 19 december van 17.00-18.30 in de Nieuwe Kerk, Amsterdam. Aansluitend wordt een verfrissing aangeboden. 

Persinformatie via mvangiersbergen@xs4all.nl (Marieke van Giersbergen)

 

Geef een reactie