Barmhartige Samaritaan bij SKOR

julikarudelius.jpg  Julika Rudelius, Clementia Pia, filmstill, 2008

In het Amsterdamse Corvershof opent 30 augustus as. de tentoonstelling Samaritaan, Barmhartigheid nu, een project georganiseerd door Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR). De zes kunstenaars Cuny Janssen, Jeroen Kooijmans, Klaske Oenema, Julika Rudelius en Maria Barnas in samenwerking met Nathalie Bruys werd gevraagd en hedendaagse interpretatie te geven van de parabel van de barmhartige Samaritaan (voor wie het nog eens wil nalezen: Nieuwe Testament, Lukas 10:25-37). De kunstenaars actualiseren het verhaal door thema's aan te snijden als immigratie en illegaliteit.

De locatie, de protestantse Diaconie Corvershof aan de Nieuwe Herengracht bestaat sinds 1578. De Diaconie ondersteunt en initieert initiatieven en projecten in de stad, gericht op de verbetering van de positie van dak-en thuislozen, (illegale) migranten en vluchtelingen en andere mensen op of onder het bestaansminimum.  

Locatie en openingstijden: De Protestantse Diaconie Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam. 30 augustus t/m 12 oktober 2008
donderdag t/m zondag 12.00 – 18.00
opening vrijdag 29 augustus om 17.00 uur

Informatie, persfoto’s en/of interviews:
Christiane Bosman, cb@skor.nl, 020- 672 25 255