Sonic Voices, Rocking Hard in Nederlands Instituut voor Mediakunst

  Annika Ström, Six songs for a time like this, filmstill, 2001

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) opent 30 augustus een tentoonstellling met een combinatie van geluidskunst en muziek, onder de titel Sonic Voices, Rocking Hard. Gastcurator en kunstenaar Natalie Bruijs (naast Petra Heck, curator van het NIMk) brengt in deze tentoonstelling een aantal kunstenaars bijeen op het gebied van geluidskunst, (pop)muziek, videokunst en muziekvideo's (onder meer van Björk).

Sonic Voices, Rocking Hard presenteert tot de verbeelding sprekende vormen van geluidskunst waaronder speakersculpturen van Guy Bar Amotz en tekeningen van Jonas Ohlsson, Kim Hiorthøy, Nathalie Bruys en Jan Rohlf waarin geluid een rol speelt. Annika Ström toont haar video 'The Missed Concert' en een tekstwerk. Van Ohlsson, Hiorthøy, Ström en Bruys is naast bovenstaand werk ook een cd met hun muziek te beluisteren. Er zijn hiervoor luisterposten gecreëerd. Het beeldende en muzikale werk dat zij maken wordt in Sonic Voices, Rocking Hard met elkaar in verbinding gebracht.

Nathalie Bruijs presenteert tevens het webproject Soundmuseum, dat zij in samenwerking met Katja van Stiphout initieerde. 14 September wordt Soundmuseum gelanceerd (15.00-17.00 uur in het NIMk). Tijdens de Uitmarkt op 29, 30 en 31 aug. vinden op de Stubnitz boot op de kop van het Java-eiland optredens van een aantal kunstenaars uit de tentoonstelling plaats.
Openingstijden tentoonstelling (30.08-02.11.2008): di t/m za en elke 1e zondag van de maand + 31 aug en 14 sept van 1300 – 1800 uur. NIMk, Keizersgracht 264, Amsterdam www.nimk.nl