Symposium Nederlandse Galerie Associatie over veranderingen in kunstmarkt

 

 

 

 

 

 

Veiling kunstwerken Damien Hirst, Sotheby's London, 15 september 2008 

De Nederlandse Galerie Associatie (NGA) organiseert in samenwerking met de Boekmanstichting op 17 november in Amsterdam een symposium met als onderwerp Veranderingen in de beeldende kunstmarkt. Op het symposium worden sterkte en zwakte van de markt geanalyseerd. Hiermee wil de NGA een bijdrage leveren ' aan een bloeiende beeldende kunstsector in de 21ste eeuw'. Daarbij worden expertise en belangen van de verschillende partijen in de markt betrokken: musea, verzamelaars, bedrijven, overheden, kunstuitlenen, kunstenaars en bemiddelaars. 

Sprekers zijn onder anderen Jean-Paul Engelen (Christie's Londen), Annet Gelink (galeriehouder), Gitta Luiten (directeur Mondriaan Stichting), Olav Velthuis (econoom/kunsthistoricus), Pieter Paul Verheggen (Motivaction) en Alex de Vries (auteur en curator). Het persbericht vermeldt overigens geen kunstenaar als spreker. Dagvoorzitter is Hadassah de Boer.

Het symposium vindt plaats 17 november 2008 van 10.00 – 18.00 uur in het ING House te Amsterdam.

Voor meer informatie: NGA, Karine Verloren van Themaat 070-3605001 of Verstegen & Stigter, Galit Soesan 020-6235451. Aanmelding voor deelname www.verstigt.nl/nga 

Website NGA www.NGA.nu 

 

Geef een reactie