Shortlistcommissie AICA Oorkonde 2014 bekend

De shortlistcommissie voor de AICA Oorkonde 2014 is afgelopen woensdag samengesteld en bestaat uit Laurie Cluitmans, Nanda Janssen en Jhim Lamoree.
Van boven naar beneden: Nanda Janssen, Jhim Lamoree en Laurie Cluitmans.
De AICA Oorkonde wordt volgend jaar toegekend aan een in Nederland gemaakte tentoonstelling of presentatie die zich in de jaren 2011, 2012 en 2013 volgens de Nederlandse AICA leden in meest gunstige zin heeft onderscheiden.

De shortlist wordt in juni 2014 bekend gemaakt. Vervolgens kunnen de AICA leden stemmen op de tentoonstelling van hun voorkeur.

De AICA Oorkonde wordt wisselend uitgereikt aan een publicatie, een tentoonstelling en een organisatie/instelling. In 2011 werd de AICA Oorkonde uitgereikt aan het Van Gogh Museum, in 2012 aan YVI Magazine en in november 2013 werd de Oorkonde uitgereikt aan De Hallen Haarlem.

Jhim Lamoree is kunsthistoricus en kunstcriticus en schrijft voor Vrij Nederland; Laurie Cluitmans is kunsthistoricus, free-lance tentoonstellingsmaker en gallery director van galerie Fons Welters; Nanda Janssen is curator en schrijver.

Geef een reactie