Jury AICA Oorkonde 2013 bekendgemaakt

De AICA oorkonde 2013 wordt volgend jaar uitgereikt aan een organisatie of instelling die zich heeft onderscheiden op het gebied van de beeldende kunst. De recentelijk samengestelde jury bestaat uit Maria Rus Bojan, Maxine Kopsa en Steven ten Thije. Deze jury zal een shortlist samenstellen, die in de AICA jaarvergadering van 2013 bekend zal worden gemaakt. Vervolgens zullen de AICA leden stemmen op de instelling van hun voorkeur.

Van links naar rechts Maria Rus Bojan, Steven ten Thije en Maxine Kopsa.

Maria Rus Bojan is kunstcriticus en oprichter van Project Foundation, een organisatie die vernieuwende tentoonstellingsformats ontwikkelt. Sinds 2010 leidt zij het internationale Curatorial Programme van Art Rotterdam. In 2011 was zij curator van het Roemeense paviljoen op de Biennale van Venetie.

Maxine Kopsa is kunstcriticus voor ondermeer Metropolis M en oprichter van Kunstverein, een presentatie-, discussie- en publicatie instelling voor hedendaagse kunst met afdelingen in Amsterdam, Milaan en New York. Daarnaast is zij adviseur voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Steven ten Thije studeerde kunstgeschiedenis en filosofie aan de UvA en werkt thans als onderzoekscurator bij het Van Abbemuseum. Zijn promotieonderzoek betreft huidige vormen van curatorschap en tentoonstellingspraktijk. Ten Thije doceert aan de universiteit van Hildesheim.

De AICA Oorkonde wordt wisselend uitgereikt aan een publicatie, een tentoonstelling en een organsiatie/instelling. In 2010 werd de AICA Oorkonde uitgereikt aan de AVRO, in 2011 aan het Van Gogh Museum en de Oorkonde 2012 is toegekend aan YVI Magazine.

Geef een reactie