Jury AICA Oorkonde 2011

Juryleden AICA Oorkonde 2011 v.l.n.r. Ingrid Commandeur, Kees Keijer, Robbert Roos

De AICA Oorkonde 2011 voor de beste tentoonstelling gehouden in Nederland in de periode 2008-2010 wordt dit najaar uitgereikt. De jury bestaat uit Ingrid Commandeur, Kees Keijer en Robbert Roos. In de AICA jaarvergadering eind mei worden de genomineerde tentoonstellingen bekend gemaakt, waarna de AICA leden kunnen stemmen op de tentoonstelling van hun voorkeur.

Ingrid Commandeur (1970) is kunstcriticus en onderzoeker en schrijft voor vakbladen, nationaal en internationaal. Van 2004 tot 2010 was zij als kunstcriticus en eindredacteur verbonden aan Metropolis M. Sinds 2010 is zij mede-oprichter en redacteur van Alauda Publications, een nieuwe uitgeverij op het gebied van hedendaagse kunst, cultuur en theorie. Zij werkt op dit moment tevens aan een boek over de receptie van de paradigmatische verschuivingen in de kunstscene van de jaren negentig in de kunstkritiek.

Kees Keijer (1965) is kunstcriticus van Het Parool, Museumtijdschrift en De Witte Raaf. Als kunsthistoricus was hij verbonden aan diverse musea, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam en het Kröller-Müller Museum. Kees Keijer publiceert regelmatig in tentoonstellingscatalogi en andere publicaties over kunst van 1850 tot heden.

Robbert Roos (1960) was hoofdredacteur van Kunstbeeld en sinds 2008 hoofdconservator van kunsthal KadE in Amersfoort. Daar maakte hij tentoonstellingen als 'Wonderland, through the looking glass' en een uitgebreide overzichtstentoonstelling van Tom Claassen.

In 2008 werd de AICA Oorkonde voor tentoonstellingen uitgereikt aan Eva Meyer-Hermann, bedenker en samensteller van de tentoonstelling Andy Warhol in het Stedelijk Museum. In december 2010 werd de AICA Oorkonde uitgereikt aan de AVRO in de categorie Instellingen en organisaties.


Geef een reactie