Henk Oosterling verzorgt vijfde Premselalezing

Meçik Kara: Korte verhalen uit een Turks Huis, tent. ExperimentaDesign Amsterdam, 2008 (foto: Robert-Jan Muller)
Onder de titel Dasein als Design verzorgt Dr. Henk Oosterling op woensdag 1 april in het Koninklijk Instituut voor de Tropen de vijfde Premselalezing. In zijn lezing gaat Oosterling in op de, naar zijn opvatting, cruciale veranderende rol van design in het dagelijks leven. Design gaat volgens hem steeds meer onze levens bepalen. 'Het zijn' en design raken steeds meer met elkaar verweven, doordat we elkaar door middel van design steeds meer van elkaar kunnen onderscheiden en het tevens leidt tot hyperconsumptie. Als alternatief oppert Oosterling in zijn rede het fenomeen van relationeel ontwerpen.

Henk Oosterling (1952) heeft Japans en Wijsbegeerte gestudeerd, en doceert sinds 1985 aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij onder andere directeur van het Centrum voor Filosofie & Kunst en voorzitter van de Dutch Aesthetics Federation. Hij is initiatiefnemer van diverse culturele en sociale projecten, waaronder de stadsontwikkeling in het project Pakt op Zuid, onderdeel van het programma Rotterdam Vakmanstad. Voor zijn diensten voor de stad Rotterdam ontving hij de Laurenspenning 2008. 

De Premselalezing wordt georganiseerd door Premsela/Dutch Platform for Design and Fashion met het doel gastsprekers hun visie te laten geven op actuele ontwikkelingen op het gebied van design. Website http://www.premsela.org/home/-/nl

Reserveren kan via www.ticketservice.nl  

Geef een reactie