HEDENDAAGSE KERSTMARKT IN DE PAVILJOENS ALMERE


foto: ijm

Museum de Paviljoens in Almere organiseert van 20 december tot en met 6 januari een Kerstmarkt onder de titel 100 X Winterdesign. Nederlandse kunstenaars en ontwerpers hebben speciaal voor deze gelegenheid hun favoriete ontwerp geselecteerd. Tijdens de kerstmarkt zijn de objecten, bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen, te koop in het museum. Ook voor de kleine beurs schijnt er wat te vinden te zijn. 

De ontwerpers en kunstenaars die de designobjecten hebben geselecteerd voor 100 X Winterdesign zijn onder andere Yeb Wiersma, Luna Maurer, LUST, Claudia Linders, Miek Zwamborn, Etta Säfve, Pol’s Potten, Jozee Brouwer, Anna Brecht, Ian Brown, Wonderwood, Eric Wijffelaars, Maaike Roozenburg, Pär Strömberg en Kanika. De Kerstmarkt is ingericht door het Amsterdamse ontwerpbureau ijm met een knipoog naar winter en kerstsfeer. ijm Maakt gebruik van hedendaags en vintage design om een verhaal in beelden te vertellen.

Donderdag 20 december wordt de Kerstmarkt feestelijk geopend (16.00 uur) en zondag 23 december (10.00-12.00 uur) worden voor kinderen winterverhalen verteld. Verder staan speurtochten en rondleidingen op het programma. De Paviljoens belooft dat er ook glühwein en chocolademelk voorhanden zijn om de kou te verdrijven. Voor het complete programma klik op http://www.depaviljoens.nl/

 

Geef een reactie