Forum 'Het Museum van de 21ste Eeuw'

dzn_Kanazawa-World-Craft-Triennial-2010-Pre-event-by-Nendo-2

Op 24 januari zal vanuit het MA vak 'Thinking Contemporary Art; Theory into Practice' een forum georganiseerd worden met het onderwerp 'Het Museum van de 21ste Eeuw'. De discussie zal zich richten op de locaties en domeinen waar hedendaagse kunst zich manifesteert (boeken, tijdschriften, biennales, kunstcentra, media, universiteiten, publieke ruimtes etc.) en hoe door die plekken een beeld van deze kunst ontstaat en werkzaam wordt. Doordat hedendaagse kunst wordt gepresenteerd voorbij de traditioneel daarvoor bestemde plekken, is de discussie over de rol van het museum in de huidige kunstpraktijk voortdurend actueel.

Om de wijdverspreidheid van hedendaagse kunst op kritische wijze onder de loep te kunnen nemen, zullen participanten uit verschillende domeinen aanwezig zijn: Sjarel Ex (directeur van Museum Boijmans van Beuningen), Steven ten Thije (onderzoeksconservator bij het Van Abbemuseum) en Rachel Esner (coordinator van de MA Museumconservator).

Iedereen is welkom en aanmelding is niet nodig. Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich richten tot:

Aveline Gevaerts: aveline_jg@hotmail.com

Leon Kruijswijk: leonkruijswijk@gmail.com

Forum 'Het Museum van de 21ste Eeuw', 24 januari 2014, 15.00 – 18.00 uur Universiteit van Amsterdam P.C. Hoofthuis, Zaal 1.04, Spuistraat 134, Amsterdam.