De rol van kunstcollecties: lezingen en debat

afb. Gerald van der Kaap: Fang & Limei (Kiss), Xiamen, 2002, coll. Rabobank

De Nederlandsche Bank organiseert in samenwerking met het Academisch-cultureel centrum SPUI25 op donderdag 6 december in Amsterdam een lezingen- en debatmiddag onder de titel De rol van kunstcollecties in het verleden, heden en toekomst. De bijeenkomst vindt plaats naar aanleiding van de uitgave in september jl. van de DNB publicatie Eigenlijk Eigentijds, uit de kunstcollectie van De Nederlandsche Bank. Drie deskundigen spreken over het onderwerp: Prof.dr. Claudine Chavannes-Mazel (historische context), dr. Caroline Roodenburg-Schadd (museumcollectie vs. bedrijfscollectie) en dr. Arno Witte (kwetsbaarheid van bedijfscollecties). Het debat wordt geleid door dr. Maarten Asscher.

De Vereniging Bedrijfscollecties Nederland heeft een website http://www.vbcn.nl/ , waar de meeste Nederlandse bedrijfscollecties toegelicht worden. Meer informatie hierover is te vinden in het artikel van 14 augustus jl. op deze Aica site.  

Reservering

Toegang is gratis. De capaciteit van Spui 25 is beperkt. Voor het bijwonen van de bijeenkomst dient u zich dan ook van tevoren aan te melden via SPUI2@uva.nl. Als de zaal vol is ontvangt u bericht. Mocht u verhinderd zijn dan graag afmelden.

Datum: 6 december 2007 Tijd: 17.00 – 19.00 uur

Adres: SPUI25, Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam   http://www.spui25.nl