Writer's clinic op dinsdag 27 november


Op dinsdag 27 november organiseert Witte de With met Adam Kleinman een workshop voor jonge, ambitieuze kunstcritici. De workshop begint met een seminar waarin de deelnemers enkele criteria zullen formuleren waarmee een recensie beoordeeld kan worden, op basis van teksten die door de deelnemers zelf zijn verzameld. Hierna volgt een rondleiding door de huidige tentoonstelling Surplus Authors, geleid door Amira Gad (Associate Curator). De dag eindigt met twee activiteiten; tijdens de eerste schrijft iedere deelnemer een korte concepttekst over Surplus Authors, de afsluitende activiteit gaat de redactionele richtlijnen, geformuleerd tijdens de ochtendsessie. toepassen op de zojuist geschreven teksten.

Symposium
Writer's Clinic wordt georganiseerd ter gelegenheid van het symposium I AM FOR AN ART CRITICISM THAT… een symposium over het gebruik en de invloed van schrijven over kunst. Het vindt plaats op twee achtereenvolgende avonden – de een in Rotterdam, de ander in Amsterdam – op woensdag 28 november en donderdag 29 november. Het symposium is geinitieerd en georganiseerd door Witte de With Center for Contemporary Art (Rotterdam) en wordt gepresenteerd in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam in de context van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2012, een initiatief van de Appel Arts Centre (Amsterdam), het Mondriaan Fonds en Witte de With Center for Contemporary Art.

Adam Kleinman (Verenigde Staten, 1978)
Adam Kleinman is schrijver, curator en momenteel werkzaam als redacteur voor het binnenkort te verschijnen online magazine van Witte de With. Hiervoor werkte hij voor dOCUMENTA (13) als Agent for Public Programming. Hij was curator bij het Lower Manhattan Cultural Council, waarvoor hij de lezingenreeks "Access Restricted" organiseerde. Kleinman ontwikkelde ook LentSpace, een tijdelijke kunstruimte in de buitenlucht in Manhattan, waar voorheen een leegstaand huizenblok stond. Voor dit project heeft Kleinman de tentoonstellingen "Avenue of the Americas" (2010) en "Points & Lines" (2009) samengesteld. Kleinman schrijft regelmatig voor verschillende kunstpublicaties en -tijdschriften, waaronder Agenda, Artforum, e-flux journal, Frieze, Mousse en Texte zur Kunst.

Writer's Clinic
Datum: Dinsdag 27 november 2012, 10 tot 18 uur
Doelgroep: jonge en ambitieuze kunstcritici in het laatste jaar van hun opleiding of net afgestudeerd.
Aantal deelnemers: 10
Taal: Engels
Locatie: Witte de With Center for Contemporary Art
Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Kosten workshop: 10 Euro

Aanmelden voor Writer's Clinic

Deadline voor aanmelding is zondag 18 november. Download het inschrijfformulier op http://www.wdw.nl/event/writers-clinic

Geef een reactie