Wim Crouwel en Jan van Toorn vervolgen debat van 1972

 

De grafisch ontwerpers Wim Crouwel (1928) en Jan van Toorn (1932) vervolgen op zondag 2 november het openbaar debat dat zij in 1972 voerden in Museum Fodor. Net als tijdens het historische debat 36 jaar geleden zal het tweegesprek nu gaan over de verschillende uitgangspunten van de ontwerpers. Tijdens de bijeenkomst vindt tevens de presentatie plaats van de publicatie Crouwel-Van Toorn. Het debat. (auteurs Frederike Huygen en Dingenus van de Vrie). De geluidsregistratie van het debat uit 1972 (indertijd opgenomen door Titus Yocarini) werd onlangs teruggevonden door Van de Vrie en is opgenomen in deze publicatie.

Professor Gerard Rooijakkers opent de middag met een presentatie over grafisch design in het leven van alle dag. Rooijakkers is onder meer als onderzoeker verbonden aan het Meertens Instituut en professor aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend bespreken Titus Yocarini, Jeroen van Erp en Mieke Gerritzen de rol van design in onze huidige maatschappij. Tot slot kijken Crouwel en Van Toorn terug op het debat van 1972. Moderator is Chris Vermaas. Bezoekers van de middag ontvangen allen een exemplaar van de publicatie.

Datum: zondag 2 november, 13.30–17.00  Locatie: Felix Meritis, Amsterdam  rsvp@premsela.org De zaal is inmiddels geheel volgeboekt.

organisatie: BNO, Stichting Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers (NAGO), [Z]OO Producties.

One thought on “Wim Crouwel en Jan van Toorn vervolgen debat van 1972