Tropenmuseum debatteert over eigen rol in multiculturele samenleving

Het Tropenmuseum in Amsterdam organiseert 11 en 12 december as. een debat naar aanleiding van de recente grootschalige verbouwing. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft de renovatie van het museum geleid tot discussie over de rol van etnografische musea in de huidige multiculturele samenleving. Vragen als hoe geschiedenis en huidige gebeurtenissen met elkaar te verbinden, wat het ideale evenwicht is tussen educatie en amusement en welke rol beeldende kunst speelt in een etnografisch museum kwamen daarbij aan bod. Om de discussie daarover in de openbaarheid te brengen en werkbaar te maken voor het komende tentoonstellingsbeleid, besloot Het Tropenmuseum tot het organiseren van dit symposium onder de titel The Tropenmuseum for a change!. 

Sprekers op de tweede dag zijn onder meer George Abungu, voormalige directeur van de National Museums of Kenya en oprichter van Programme for Museum Development in Africa; Susan Vogel, filmmaker en professor African Art and Architecture in New York; Ciraj Rassool, professor Geschiedenis te Kaapstad.

De eerste dag, 11 december, is openbaar toegankelijk. 12 December is een studiedag voor genodigden uit de museale sector. Lees meer over het symposium op http://www.tropenmuseum.nl/smartsite.shtml?id=25656 Aanmelden voor de eerste dag 11 december kan op http://www.tropenmuseum.nl/smartsite.shtml?id=25796 

Geef een reactie