Inaugurele rede prof. dr. Janneke Wesseling

Janneke WesselingErelid Janneke Wesseling is per 1 februari 2016 benoemd tot hoogleraar aan de Academie der Kunsten (ACPA), Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, waar zij de leerstoel Praktijk en Theorie van het Onderzoek in de Beeldende Kunsten bekleedt.

U bent van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de inaugurele rede Of Sponge, Stone, and the Intertwinement with the Here and Now. A Methodology of Artistic Research op 19 september aanstaande. Aansluitend zal er een receptie plaatsvinden.

De Academie der Kunsten (ACPA) is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Deze samenwerking biedt beeldende kunstenaars, vormgevers en musici de mogelijkheid te promoveren aan de Universiteit Leiden, middels de PhDArts (beeldende kunst en ontwerp) en docARTES (muziek) doctoraatstrajecten.

Janneke Wesseling is directeur van PhDArts en lector Kunst en Onderzoek aan de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Wesseling is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over hedendaagse kunst en receptie-esthetica, getiteld DE VOLMAAKTE BESCHOUWER. Van 2002 tot 2010 was zij voorzitter van AICA Nederland.

De inaugurele rede vindt plaats op 19 september 2016 en vangt aan om 16:00 uur stipt in het Academiegebouw, Groot Auditorium, Rapenburg 73, 2311 GJ te Leiden.