Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend

jkk-bg

De genomineerden van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn bekend gemaakt. Op donderdag 11 december worden de winnaars van de categorieen Essay (prijs: Euro 2.500 persoonlijke mentor) en Recensie (prijs: Euro 2.500 persoonlijke mentor) gepresenteerd in het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor deze vierde editie ontving de organisatie 28 inzendingen in de categorie Essay, 25 inzendingen in de categorie Recensie en 5 inzendingen in de categorie Visuele Kritiek. De jury nomineert in totaal 6 auteurs:

ESSAY

Laure van den Hout, 1986

Sarah Kesenne, 1980

Fabienne Rachmadiev, 1985

 
RECENSIE

Laurens Otto, 1988

Richtje Reinsma, 1979

Sam de Wilde, 1982

 
Omdat de kwaliteit van de inzendingen in de nieuwe categorie Visuele Kritiek niet aansloot bij de ambities van de jury is besloten geen prijs uit te reiken in deze categorie. De Visuele Kritiek werd in het leven geroepen in het kader van vernieuwing en verrijking van de klassieke vormen van kunstkritiek. Uiteraard willen we dit initiatief wel verder stimuleren en blijven we investeren in deze nieuwe vorm. Vandaar dat een deel van de prijsuitreiking in het teken zal staan van de Visuele Kritiek.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 11 december a.s. in het Stedelijk Museum Amsterdam worden de winnaars bekendgemaakt. De uitreiking begint om 17.00 uur en vindt plaats in het Teijin Auditorium.
Reserveren is verplicht: stuur een e-mail met uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer naar reservations@stedelijk.nl onder vermelding van 'Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 11 december 2014'.
Toegangsprijs: Euro 2.50 plus geldig toegangsbewijs voor het museum.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 is een initiatief van Het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De tweejaarlijkse prijs staat open voor jong talent tot 35 jaar en wil hen de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen en ze een extra duwtje geven in de richting van een professionele carriere.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@jongekunstkritiek.net

 

Geef een reactie