DeMoffarts Prijs Art in the Media 2007: inzendtermijn geopend

Kasteel Hamel, Stichting DeMoffarts

 

 

 

 Kasteel Hamel, Stichting De Moffarts

Stichting DeMoffarts heeft de inzendtermijn geopend voor de tweejaarlijkse prijs Art in the Media. In aanmerking komen reeds gepubliceerde kritische bijdragen over beeldende kunst. Er zijn drie categorieën die elk met een bedrag van Euro 2.500,- worden gehonoreerd: 1. Geschreven pers en multimedia (alle digitale dragers komen in aanmerking; 2. Audiovisuele pers (radio en televisie); 3. Aanmoedigingsprijs ter ondersteuning van een nieuw initiatief op het gebied van de kunstkritiek.

De gepubliceerde artikelen dienen kunst te behandelen uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De inzending dient uiterlijk 12 september 2008 te worden ingezonden, hetzij per post, hetzij d.m.v. het deelname formulier op website www.artdemoffarts.eu . In 2005 en 2006 gingen de prijzen naar Andrew Motion (The Guardian) en Thierry Genicot (RTBF radio).  

Stichting De Moffarts, gevestigd op het landgoed Het Hamel te Lummen (B), werd in 1997 opgericht met een legaat van barones Marie-Louise de Moffarts. Haar broer, André de Moffarts legateerde in 2004 eveneens zijn vermogen aan de Stichting, met als doel de kunstbeoefening en historisch onderzoek te stimuleren. De Stichting streeft ernaar een cultureel centrum van kunst en cultuur op Europees niveau te worden en een ontmoetingsplaats voor zowel jonge als gevestigde kunstenaars en onderzoekers. Voor meer informatie klik hier op www.stichting-demoffarts.be .