Feestelijke uitreiking AICA-Prijs 2021 op 22 juni

Op woensdag 22 juni wordt namens de leden van AICA-Nederland de AICA-Prijs 2021 uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie in Perdu, in het centrum van Amsterdam.

De prijs, waarvoor publicaties over kunst die verschenen in de jaren 2018, 2019 en 2020 in aanmerking kwamen, wordt uitgereikt aan Paul Kempers voor zijn boek Het gaat om heel eenvoudige dingen. Jean Leering en de kunst, uitgeven door Valiz.

De prijs heeft de vorm van een laudatio die Saskia Monshouwer, kunstcriticus en secretaris van AICA-Nederland, zal schrijven en uitspreken, en aan de laureaat overhandigen.

De jury voor de AICA-prijs 2021 bestaat uit AICA-leden Laurens Meerman, Let Geerling en Robert-Jan Muller. Zij nomineerden vier publicaties, waar de leden van AICA-Nederland  vervolgens op konden stemmen. Bij de uitreiking zal een van de juryleden het juryrapport voorlezen.

Het genomineerde boek van Carel Blotkamp, The End. Artists’ Late and Last Works kreeg evenveel stemmen als de publicatie van Kempers, daardoor waren er voor het eerst in de geschiedenis van de prijs twee laureaten. Helaas besloot de auteur om persoonlijke redenen de prijs niet te accepteren. Het bestuur betreurt die keuze. De stemmen voor deze met zorg door de jury genomineerde publicatie komen hierdoor niet terug in de uiteindelijke prijsuitreiking.

Praktische informatie:
De avond vindt plaats in Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam, op 22 juni.
Inloop vanaf 17:00u, het programma start om 17:30 en eindigt om ongeveer 18:15, aansluitend is er een borrel en gelegenheid de laureaat te feliciteren.

Belangstellende niet-leden zijn ook van harte welkom! Graag vooraf even aanmelden via info@aicanederland.com

Geef een reactie